Sider

30.03.2015

Solkrem for ansiktet

Photo: ladybird
Med årene har jeg forstått at jeg er ganske picky på solkrem. Den må ha høy og god faktor (jeg bruker fra SPF30 i ansiktet året rundt), de må ikke inneholde masse skumle ingredienser, kremen må trekke raskt inn og ikke føles klissete, den må ha en lukt jeg tåler å gå med og den må ikke legge seg som et hvitt lag på huden. Og solkrem for ansiktet er jeg ekstra picky på, for den skal heller ikke inneholde ingredienser som tetter porene. 

Supergoop sine solkremer har vært en favoritt for ansiktet i flere år - de er rett og slett supre (søk på Supergoop her på bloggen og di vil få opp flere innlegg og omtaler). I år får også denne varianten fra Zo Skin Helath være med på reise. Det er en tynn, lett solkrem som også inneholder litt farge og virker som en primer som beskytter og jevner ut hudtonen. Da gjenstår det bare å se om jeg blir like glad i den som Supergoop sine varianter.


29.03.2015

DIY - marmorerte påskeegg

Hvis jeg skulle vært her hjemme i Norge hele påsken så skulle jeg testet ut denne lille DIY-ideen der man kan lage påskeegg med marmormønster. Men vi flyr snart av sted, så denne lille ideen får spares til neste påske. Se fremgangsmåten på bloggen Hello Natural.

28.03.2015

Bambivipper fra Diamond Studio

Behandlingen er sponset - anbefalingen er varm og ekte
  Photos: ladybird 
Om noen dager reiser vi avgårde på babymoon. Da er det sand mellom tærne og saltvannshår som gjelder. Det meste av sminke blir lagt bort når jeg er på ferie. For å føle meg litt freshere bestemte jeg meg for å få lagt vipper og da er det alltid en favoritt jeg tyr til. Jeg liker egentlig at det meste er så naturlig som mulig, derfor sverger jeg til Deimante på Diamond Studio når det kommer til vipper. Hun legger vipper akkurat slik du vil ha det, og når jeg vil ha de ganske naturlig, så får jeg det - perfekte bambivipper med andre ord. 
Dessuten synes jeg at vippene sitter veldig godt og veldig lenge når hun har lagt de. Det er ikke så ofte jeg pleier å legge vipper, det blir mest til spesielle anledninger som bryllup og ferier - men når jeg først skal gjøre det, så kjører jeg lett den 1,5 timen det tar meg å komme til Diamond Studio på Gjøvik.

Veldig fine priser har hun også! Sjekk facebooksiden til Deimante sitt studio eller kontakt henne på telefon 462 40 866.

27.03.2015

Pakkingen har startet...

Photos: ladybird
Det er enda noen dager til vi skal reise på babymoon, men denne gangen starter jeg pakkingen litt tidligere enn vanlig. Jeg aner jo ikke hvilke sommerklær som jeg faktisk får på meg, så alt må prøves og eventuelt nytt må rekkes å kjøpes inn. Men noen ting er allerede sikret en plass:
-  deilige Missoni håndkler i friske farger
- solkrem (denne fra Coola har jeg ikke testet før, men hørt veldig mye bra om den)
- en stor shopper fra DAY Birger et Mikkelsen - perfekt både på stranda og på flyreisen
- noen av mine sommerfavoritter på kjolefronten, som jeg garantert kommer inn i
- øreringer fra Thomas Sabo, øreringer og store øredobber er en sommergreie for min del

Så gjenstår det bare å prøve på seg resten og se om det er plass til bumpen!

26.03.2015

Chanel #36 Intuition

Photo: ladybirdsnest instagram
I forrige uke var jeg innom Linn hos Gevir og fikk tatt en etterlengtet klipp. En av de store fordelene med å ha en fantastisk frisør, som også er stylist og make up artist er alle de geniale tipsen ejeg plukker opp i løpet av et frisørbesøk. Jeg visste at Linn hadde stylet Camilla Pihl sine bilder til hennes siste samarbeid med Bianco, og måtte rose Linn for den fine sminken. Da fant Linn frem øyeskyggepaletten hun hadde brukt - og den ble knipset og gikk rett inn på kjøpslista. Chanel #36 Intuition - fire nydelige farger som visstnok skal være veldig enkle å legge og utrolig delikate på!
Tax free shopping soon!

25.03.2015

Kanelsnurrer fra bakeriet i Lom


Her går det i ett om dagen! Helgen har vært fullpakket med jobb, babyshower for en liten prins, barselbesøk, familiebesøk og ærend før vi reiser på babymoon. Derfor blir det litt stille her. Heldigvis har jeg mange snille personer i livet mitt som skjemmer meg litt bort i pusterommene - slik som papsen min. Da jeg var innom han i helgen så fikk jeg deilige hjemmelagde kanelsnurrer basert på oppskriften fra Lom Bakeri. Og kanselsnurrene fra Lom Bakeri er jo norgeskjent - med god grunn, de er fantastisk gode!

Siden disse var ekstra gode, ja noen av de beste kanelsnurrene jeg har smakt, så deler jeg Lom Bakeri sin oppskrift med dere, disse er verdt å prøve.

Kanelsnurrer fra Lom Bakeri
Denne oppskriften gir cirka 12 store kanelsnurrer

Deig:
125 gram smør
5 dl helmelk 
1 egg
50 gram gjær
150 gram sukker
ca. 1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ts kardemomme

Fyll:
75 gram smør
1/2 dl sukker
2 ss kanel

til pensling: 
1 egg
1 dl brunt sukker til å strø oppå bollene

  1.  Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.
    1. Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, ha deretter i egg. Elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
    2. Forheving - Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter. 
    3. Mens deigen hever, kan du lage fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel i en liten bolle.
    4. Utbaking og etterheving - Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x50 cm. Smør på et godt lag av ferdigblandet sukker, kanel og smør. Brett den ene delen inn mot midten. Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre. Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers. Strekk bitene litt. Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene. Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse. (se forklaring med bilder her hvis du ble litt svett av denne beskrivelsen).
    5. Sett på stekeovnen på 225°C. Når kanelbollene er ferdig hevet, pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør på litt brunt sukker. Stek knutene midt i ovnen i ca 10 minutter.
  2. Nyt det som må være bortimot verdens beste kanelboller!

20.03.2015

200315 - kashmir og sommerkjole


Nå er jeg halvveis i graviditeten og magen begynner så absolutt å gjøre litt ut av seg. Det betyr at nesten alle buksene er blitt for trange, heretter blir det mest kjoler og skjørt.

Kjole/H&M, kashmirgenser/Kashmina, belte/H&M

19.03.2015

Love Stories Beachwear

Hvor søt hadde ikke denne vært til min voksende babymage?
Photos: Love Stories
Love Stories er jo et relativt nytt undertøysmerke i Norge, og denne sesongen kommer de med en egen bikinilinje. Og jeg digger det. Synes alltid det er så vanskelig å finne fine bikinier her i Norge, fasongene er litt kjipe - det er de samme overdelene over alt og bikinitrusene skulle jeg gjerne hatt litt smalere og nettere. Derfor hansler jeg nesten alltid bikinier når jeg er utenlands. Men nå ser det jammen ut som jeg kan ha fått en favoritt på hjemmebane - så gjelder det bare å finne ut hvor man kan kjøpe de!

18.03.2015

Strikk og bar hud


Når man ser bilder som dette så får man lyst til å tviholde på strikkeplaggene en liten stund til.

17.03.2015

Blogg Alert


Vogue har lansert sin første forside med en blogger som covergirl - Chiara Ferragni ser smashing ut på coveret. Jeg elsker stylingen. Bloggere på cover er jo ikke noe nytt fenomen her hjemme, men morsomt at de virkelig store internasjonale magasinene gjør plass til en blogger også.

Olivia Wilde for H&M Concious


Olivia Wild fronter den nyeste H&M Concious kolleksjonen. Og du, her er det flere godbiter - dressjakken med splitter på ermene, det lange håndmalte skjørtet, kjolene...

16.03.2015

Hammam Hot Scrub fra Rituals

Photos: ladybird
Selv om jeg har en helt klar favoritt når det kommer til skrubb - MD Formulations Face&Body Scrub, så liker jeg å teste ut litt nye produkter. Denne skrubben med havsalt fra Rituals plukket jeg med meg fra flyplassen i Brussel før jul. Rituals er jo et merke som nylig har kommet til Norge, som jeg alltid har kjøpt når jeg har vært på reise, men nå har vi det altså tilgjengelig her hjemme. Denne saltskrubben er av den ganske grove typen med grovt havsalt i en deilig oljeblanding som lukter veldig friskt av pepperminte! En skikkelig digg lukt, og deilige dufter er jo ganske typisk Rituals sine produkter. Dette er en slik skrubb som er helt perfekt å ha stående i dusjen - jeg elsker at den etterlater et tynt lag av olje på kroppen etter bruk, noe som gjør at man ikke har dette øyeblikkelige behovet for å smøre seg med body lotion. Du kan blant annet kjøpe den på Rituals sin egen lille avdeling på Steen&Strøm eller hos Kicks sin nettbutikk.

15.03.2015

Bali Coming Up

Photos: pinterest
Siden vi om noen måneder blir en liten familie, så bestemte vi oss for å reise bort - bare oss to, på en aldri så liten babymoon. Rundt påsketider setter vi kursen mot Bali, denne grønne fantastiske øya som det er over ti år siden jeg besøkte sist. Jeg har allerede ganske klart for meg en del ting vi vil oppleve mens vi er der, men gode tips taes alltid i mot med stor takk! Det kan være alt fra hvor vi bør bo, hvor vi bør spise, severdigheter vi må få med oss, strender vi bør sette snuten mot, deilige SPA-steder, yoga-retreats - just bring it on!

Hjemmelaget granola - litt sunnere

Photos: ladybird
Jeg foretrekker stort sett hjemmelaget når det kommer til det aller meste - smaker bedre og man har litt mer kontroll på innholdet. Nå om dagen står det alltid en stor krukke med hjemmelaget granola på kjøkkenbenken. Nydelig til gresk yoghurt og litt friske bær eller litt honning, eller oppi en frisk smoothie. Deilig til frokost eller kvelds, eller et lite, raskt mellommåltid.

Jeg har tatt utgangspunktet i en en granolaoppskrift på Trines Matblogg, den er enkel å lage og veldig god. Dog jeg gir den som regel alltid en personlig vri. Her i huset er vi ikke så glad i tørket frukt, så vi dropper det og har heller i litt ekstra med frø og nøtter som gir ekstra krønsj. Det har nesten blitt en liten søndagstradisjon å lage en ny ladning med granola!

13.03.2015

The Knot

Photos: Céline, LoveLaurenAlexa
Jeg bruker egentlig ikke så mye smykker, og det går veldig lang tid mellom hver gang jeg kjøper noen nye eller bytter ut noen av de jeg går med nesten hver dag. Men "The Knot Bracelet" fra Céline kune jeg lett gjort plass til på håndleddet. Så enkelt, så fint. Så perfekt!


10.03.2015

Pretty Preggies

Photos: Popsugar, Burü247, Harpers Bazaar, The Ivory Lane, Fabsugar, pinterest
Babybumpen vokser og de fleste buksene begynner å bli veldig trange. Jeg kan fortsatt få på meg noen jeans med godt med stretch og noen av skinnbuksene mine, men ellers må jeg nok se langt etter store deler av buksegarderoben. Og da passer det ekstra godt at våren er i anmarsj, slik at jeg kan bruke desto mer kjoler og skjørt. Her er ihvertfall et knippe frøkner som klarer kunsten å kle seg bra med babybump. Jeg har ihvertfall funnet ut en ting - jeg liker best å kle frem babybumpen, og ikke gjemme den under store vide plagg.

09.03.2015

Test: Aria Sonic fra Clarisonic

Sponset produkt
Photo: ladybird
Nå kommer anmeldelsen en del av dere har ventet på! For en stund tilbake så takket jeg ja til å få tilsendt en Aria Sonic rensebørste fra Clarisonic. Nå har jeg testet den over flere uker og føler jeg har fått testet den såpass godt at det er på tide med en liten tilbakemelding på hva jeg synes!

Clarisonic Aria er en rensebørste som brukes sammen med din daglige rens eller en skrubb. Den er forhåndsprogrammert med et 60 sekunders program som tar for seg hele ansiktet. Det er viktig å bruke den sammen med rens/skrubb og eventuelt vann, fuktighet er viktig for at børsten lett skal kunne gli over huden! Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til å overstimulere huden og var derfor litt skeptisk til å bruek den hver dag. De første 3-4 dagene brukte jeg børsten morgen og kveld sammen med rens, det merket jeg fort at gjorde huden litt tørrere enn normalt og at det ble litt mye. Derfor gikk jeg over til å bruke børsten 1 gang om dagen 2-3 ganger i uka - noe som passet huden min mye bedre! Kort fortalt, så påfører jeg rens i ansiktet, sammen med litt vann slik at det skal bli nok fuktighet, så setter jeg i gang standardprogrammet. Standardprogrammet varer i 60 sekunder, først 20 sekunder i panne, deretter 20 sekunder på nese og hake og deretter 10 sekunder på hver kinn. Børsten glir lett over huden og det er på ingen måte ubehagelig, dog det kan kile ganske mye på nesa. Etter at programmet er ferdig så skylder jeg ansiktet godt og påfører serum og krem som vanlig, og jeg er nøye med å skylle børsten godt før jeg setter den bort.

Som et lite utgangspunkt så kan jeg fortelle bittelitt om min hud, og mitt utgangspunkt. Nå som jeg er gravid så har jeg merket at huden er litt mer uren enn vanlig, noe som er helt vanlig siden det er ganske mye hormoner i sving. Ellers har jeg en ganske normal hud, som jeg er ganske så nøye med å pleie og ta godt vare på. Jeg sliter ikke med noen spesielt store porer, men kan ha litt sorte prikker på nesa som jeg liksom aldri klarer å bli helt kvitt. Etter å ha brukt Clarisonicbørsten en stund, og følt meg litt frem på hvor ofte den bør brukes på min hud, så begynner jeg å se litt endringer i huden. For det første så virker jo huden renere etter å ha renset huden med børsten, men den ser også renere og klarere ut - porene er enda mindre og de sorte prikkene på nesa er nesten borte. Tommel opp! Jeg merker også at huden virker glattere når jeg er flink til å bruke Clarisonic børsten regelmessig, hvis det for eksempel går litt lenger tid mellom hver gang jeg bruker den, så merker jeg litt mer smånupper og ujevnheter i huden. 

Så kort fortalt, jeg er blitt utrolig glad i Clarisonic børsten - den har definitivt gjort huden enda finere, på ganske så kort tid. Akkurat nå skulle jeg bare ønske jeg hadde oppdaget den før!
Og mitt viktigste tips angående børsten er å prøve seg litt frem, så finner du ut hvor ofte du bør bruke den til nettopp din hud!

Aria Sonic fra Clarisonic kan du blant annet kjøpe på Kicks 

Lykke Li + Gucci



Lykke Li er kampanjepike i den seneste kampanjevideoen fra Gucci. Akkompagnert av låta "Just like a Dream".

08.03.2015

Brillefin med Prada Journal

Photos: ladybird
Da jeg la ut bilde av de nye brillene mine her om dagen så fikk jeg så mye tilbakemeldinger og spørsmål, så jeg deler noen flere bilder slik at dere kan få en nærmere titt på billene som sitter på nesetippen min nå om dagen. Elsker at de er litt nerdete, litt retro på en klassisk måte og har den lille snerten til en cateye-brille. Et lite statement, uten å rope for høyt.

07.03.2015

Kjøleskapsgrøt

Photo: ladybird
Jeg er ikke kjempegod på frokoster i hverdagen, da trenger jeg noe som er godt, lett å få i meg og ikke for tørt og kjedelig. Dessuten er jeg ganske glad i senga på morgenkvisten, så jeg ligger heller noen minutter ekstra enn å bruke lang tid på frokosten. Da er kjøleskapsgrøt, eller overnight oats, helt perfekt. Det blandes raskt sammen kvelden før, står natten over i kjøleskapet og godgjør seg og er ferdig til å spises på morgenkvisten. Og det kan varieres i det uendelige. Grunnprinsippet er at du blander valgfri type melk med korn og frø og lar dette stå i kjøleskapet natten over. Ha gjerne over frisk frukt, nøtter eller litt syltetøy på morgenen for en ekstra piff.

Akkurat denne varianten som dere ser her er laget på vanlig melk, havregryn, chiafrø og linfrø. Jeg blander alt i en krukke eller et glass, sett inn i kjøleskapet, rør om etter fem minutter og gjenta gjerne en gang til hvis det skiller seg veldig. Husk mye væske siden kron og frø sveller i løpet av natten! På morgenkvisten helte jeg over litt blåbærsuppe (blåbærsuppe på kartong er kjøpt i Sverige). 

Så enkelt, næringsrikt og godt!
Google gjerne "kjøleskapsgrøt" eller overnight oats" for inspirasjon til ulike varianter av denne typen grøt.

06.03.2015

Yoga for gravide







Er du også gravid og vil holde deg i form gjennom svangerskapet? Her er noen fine yogavideoer for gravide med yogi Kate Appleton - fine små snutter som du kan få sneket inn hver dag!

05.03.2015

Prada Journal

Photo: ladybird
Da jeg først fant ut at jeg måtte begynne å bruke briller og kontaktlinser så ble jeg egentlig ganske glad - briller er jo så fint! Jeg må nok innrømme at det blir mest kontaktlinsebruk i hverdagen, det er enkelere i forhold til trening og aktiviteter. Men akk så fint jeg synes det er med alle brillene mine. For ja, det har nemlig blitt noen par - det blir rett og slett et slags tilbehør.
Siste brillepar i samlingen er et lekkert par fra Prada sin Prada Journal kolleksjon. Jeg falt for den graderte tofargede innrammingen og den litt nerdete cateye-fasongen. Ta et titt på dette instagrambildet for å se hvordan de sitter på.

04.03.2015

MiH The 70s Denim Skirt

Photos: MiH, Northern Light, pinterest, The Fashuon Guitar
Jeg har tipset om denimskjørt som ligner på det jeg selv har en gang eller to allerede, men nå kom jeg over enda et, så da klarer jeg ikke la være. Jeg har jo dette a-formede denimskjørtet med kenpping foran som jeg har hatt i flere år, og hver gang jeg poster bilder av det, så får jeg masse spørsmål. Nå fikk vi nettopp inn et veldig fint fra MiH der jeg jobber, 70s Denim Skirt - sjekk det ut her!

03.03.2015

Voguistas da Milano


Klikk her for å se en liten snutt street style fra Milano - noen av våre egne norske fashionistas dukker også opp.

Tirsdagssnacks: epler + peanøttsmør

Photos: ladybird
Jeg har på ingen måte blitt hysterisk på ting nå som jeg har blitt gravid, men jeg tenker selvfølgelig på at den lille skal få i seg masse sunne næringsstoffer. Og da er det godt med noen litt sunnere alternativer når man er litt fysen- En gammel favoritt er epler med peanøttsmør. En enkel snacks som er supergod! Har du testet det?

02.03.2015

Litt mer strikk og skinn

Photos: style.com
Mars er her og vi kan offisielt si at det er vår. Men det blir nok en liten stund før vårgarderoben kan taes frem. Og jeg lengter! Men, jeg skal prøve å titte på noen fine bilder fra gata, med strikk og slikt som vi må ty til litt til. Og som er babybump-vennlig. Og dette antrekket, det frister det definitivt å gå i, selv om jeg er litt lei vintergarderoben.

01.03.2015

Et litt mer naturlig resultat - fargede dagkremer

Photos: ladybird
Før foretrakk jeg foundations på vintertid og mindre dekkende valg resten av året, men nå går jeg for sistnevnte stort sett året rundt. Om det er en farget dagkrem, en lett foundation, en BB-krem eller en CC-krem har egentlig ikke så mye å si, men den må være lett å legge og ha en naturlig glødende finish. Da vi var i New York i fjor så plukket jeg med meg Laura Mercier sin ikoniske Tinted Moisturizer, og den har vært en kjær favoritt siden! Siden denne tuben nå synger på siste verset så plukket jeg med meg en gammel favoritt fra Bobbi Brown da jeg var innom Steen&Strøm her om dagen. 

Begge to er veldig lette, de jevner ut huden uten å være altfor dekkende og de gir et veldig naturlig og fint resultat. Vel verdt å teste ut hvis du er ute etter et lettere alternativ til foundations! 

Laura Mercier kan du blant annet få tak i hos Heaven Scent og Gimle Parfymeri, og Bobbi Brown kan du få fatt i på Steen&Strøm.

Travel - you and me


Siden vi får en ny sjef i hus på slutten av denne sommeren så bestemte vi oss for å reise bort og få en siste kjærestetur før vi blir en familie. Og jeg elsker å planlegge reiser! Reisen går ganske langt avsted, til sand mellom tærne, saltvann i håret og fascinerende kulturer. Hovedreisemålet er bestemt, men det blir muligens noen pitstops underveis - som jeg gleder meg!