Sider

30.04.2015

Suede Dress please!

Photos: La Cool et Chic ,WhoWhatWear
Hadde det ikke vært for den stadig voksende magen så hadde jeg kjøpt meg en brun semsket kjole denne våren. Så fresht. Jeg elsker denne elegante og litt dressy vrien på syttitallet.

29.04.2015

Fra Ubud til Seminyak...

Photos: ladybird
Etter noen helt nydelige dager og netter i Ubud så satte vi snuten mot litt mer urbant liv i Seminyak. Seminyak er en by på den sørlige delen av øya, som vokser sammen med Kuta. På mange måter så er Seminyak et typisk sted jeg kanskje skygger unna når jeg reiser - det er fullt av turisme, det mangler litt sjel og identitet og stranda er vel egentlig bare så som så. Meeeen hvis man vil ha litt urbant liv rundt seg, se litt folk, spise god mat og kanskje shoppe litt - ja da er noen dager i Seminyak et bra alternativ! Men jeg ville nok aldri anbefalt noen å legge hele ferien hit, ihvertfall ikke hvis du har litt de samme ønskene til reiser som meg.

Vi bodde i gåavstand utenfor Seminyak sentrum, på et hotell som heter Vasanti Seminyak Resort. Siden vi reiste veldig på sparket, og booket hotellovernattingene underveis, ofte kvelden før vi skulle reise videre, så var det ikke alltid vi fikk rom på de hotellene vi hadde fått anbefalt av andre. Men Vasanti var absolutt et ok sted å bo noen netter, litt utenfor gryta. Hvis du vil bo midt i gryta så kan Paasha være verdt å sjekke ut.

For oss handlet besøket i Seminyak mest om å spise godt og titte litt på livet. Av restauranter som er verdt å nevne i Seminyak er blant annet; Ku De Ta, Ultimo, La Lucciola (for frokost), Potato Head. Sistnevnte, Potato Head, er en stor beachblub rett ved stranden, med tre ulike restauranter og god partystemning døgnet rundt. Vel verdt et besøk for en lunsj, en drink eller for å henge der en dag og se på livet.

Hvis du er litt den samme typen som meg og synes en del steder mister sjarmen når det blir for mye turisme og for kommersielt, så kan det være en ide å bo i noen av de nærliggende områdene som Jimbaran eller Uluwatu, og heller ta dagsturer inn til Seminyak.

28.04.2015

En hellig elv og en foss i jungelen

 Photos: ladybird
Fra dette badekaret kunne jeg se rett ned på en hellig elv og et fossefall...i jungelen! Er det rart jeg ble glad i denne plassen?

27.04.2015

Under en parasoll

Photos: ladybird
Jeg skulle ønsker jeg kunne ta med meg disse parasollene hjem. Elsker det etniske mønsteret, naturmaterialene, duskene med forskjellige anheng - alle de lekre små detaljene.
Kanskje neste gang vi er på Bali, kanskje vi har hus og hage da og plass til litt skikkelig interiørshopping. 

Always bringing Ganesh

Photos: ladybird 
Når jeg er på ferie så blir det som regel ikke så mye shopping. Jeg er sjelden så fristet til å løpe rundt i butikker når jeg er på reise. Men man ramler jo alltid innom en butikk her eller der. Og denne lille Ganesh-figuren ble med meg hjem. Den henger nå på nøkkelknippet mitt og jeg må smile litt hver gang jeg ser den. Ikke bare er den rosa og fin, men Ganesh er en ganske fin figur fra hinduismen, som symboliserer mye bra. Bare hør på disse punktene jeg fant om Ganesh:

Things to Learn from Ganesh
- He has big eyes to see behind what you see
- A big head to think outside the box
- Large ears to listen to others attentively
- Large stomach to digest all the good and the in life
- He carries an ane to cut of all the bonds of materialistic attachment

Jeg liker denne tykke, gode, humoristiske elefanten jeg!

26.04.2015

#cutenessoverload #bali

Photo: ladybird
Jeg elsker alle de hysterisk søte tingene man får fatt i når man er i Asia. Se bare på korken på en av våre favorittdrikker på Bali - what is not to like!?

Mogu Mogu bør du forresten teste ut hvis du er på Bali. En slags aloe vera drikk med ulike smaker (jeg foretrekker den med grønne druer) og med kokospulp. Yum!

#cutenessoverload

25.04.2015

Ubud - et Balimust

Så grønt og fresht over alt!
Vi søker ly på en kafe under et plutselig tordenvær...

I Ubud finner du en rekke gode restauranter med deilig og sunn mat!

Fine Ganesh!
 Jeg elsker alle de nydelige statuene på Bali! Kunne lett tatt med meg en container hjem.

Fine statuer i Monkey Forest
Photos: ladybird
Sjekk disse søte små tassene i Monkey Forest! Her får man virkelig nærkontakt med noen småfrekke tasser som gjerne klatrer opp på deg hvis du ikke er rask nok med å gi de bananer.

Bali er så mangt. Men noe av det som virkelig fanger essensen av Bali, for min del, det er Ubud og området rundt Ubud. Ubud ligger litt inn på øya, opp gjennom snirklete veier mellom grønne risåkre og stadig mer jungel. Et par timer unna kysten finner du denne lille byen, kjent for alle sine kunstnere og gallerier - et slags kulturelt midtpunkt på øya. 

Jeg anbefaler å bo litt utenfor Ubud by, på et nydelig resort (som for eksempel Kanyon som jeg har nevnt i dette innlegget) og heller ta taxi inn til den lille byen for å shoppe, spise på restauranter eller besøke Monkey Forest. 

24.04.2015

Summer Essentials

Photos: ladybird
Noen ting er mer synonymt med sommer enn andre ting. For meg er skjerf i håret og flere smykker et tegn på sommer. Gullfargede smykker er ekstra lekkert mot solbrun hud, så det er en stor del av sommergarderoben - da bruker jeg plutselig masse smykker i forhold til resten av året. Og hoops er alltid lekkert til sommerklær. Disse er fra Thomas Sabo og den lille kulen kan skiftes ut med utallige andre små perler eller figurer - tror kanskje jeg må kjøpe noen i sølv også, jeg liker å kombinere sølv og gull. Og håret det beskyttes gjerne av et lekkert skjerf, slik som dette vintage silkeskjerfet som jeg kjøpte i en second hand butikk for mange år siden. Og med late dager ved bassengkanten eller på stranden så er det obligatorisk med masse lesestoff, og da er noen glossy magasiner alltid velkommen. Porter har blitt en ny favoritt siden det ble lansert.

Waking up in paradise...

Photos: ladybird
Akk, jeg må innrømme at jeg savner å våkne opp i denne deilige sengen i et tropisk paradis i Ubud. Tusle ut på balkongen og se rett ned på et fossefall og et hellig elv, før en deilig yogaøkt.

Mer om hotellet her

23.04.2015

God morgen yoga i jungelen


Photos: ladybird
Hver morgen klokken 07:00 og klokken 14:00 var det yoga på Kanyon Resort. Jeg ble med på morgenøktene og det ble en helt perfekt start på noen nydelige dager i dette grønne paradiset.

Det begrenser seg jo litt hva jeg orker eller får til av trening under svangerskapet, men yogaen gjør alltid godt.

Jeg synser om vårmoten i House of Oslo sitt vårmagasin

Skrevet i samarbeid med House of Oslo
Denne våren har jeg gjort et morsomt samarbeid med House of Oslo, der jeg blant annet har plukket meg ut en rekke favoritter fra deres store vareutvalg og skrevet noen artikler til deres vårmagasin. En av artiklene handler om denne vårens deiligste trender, sett gjennom mine øyne - en salig miks av syttitalls inspirert denim, semsket skinn, bukser med sleng, store solbriller og gullsmykker. 
Her ser dere et lite knippe av mine favoritter, er det ikke mye lekkert? Ta en titt alle favorittene mine her og få vårlig inspirasjon fra artikkelen Spring&Denim i House of Oslo sitt digitale vårmagasin.

22.04.2015

Kayon Resort Bali



Velkommen til Kayon Resort Ubud!

Skulle ønske jeg kunne tatt med meg disse elefantene hjem...
Muligens den deiligste infinitypoolen jeg noen gang har opplevd - med utsikt rett i jungelen
Mocktails for en blivende mummy - en av favorittene var denne med lemongrass
 Deilig med et lite kveldsbad
 Overalt var det pyntet med friske blomster til enhver tid
Photos: ladybird
En ting er sikkert, hvis du noengang skal til Bali - så er et besøk i Ubud et must! Dette var mitt andre besøk på Bali, og en av de få tingene vi var fast bestemt på før vi resite ned var at vi skulle tilbringe noen deilige dager i de grønne lungene rundt Ubud by. Ubud betegnes ofte som kunsterbyen på Bali, proppet med gallerier, yoga retreats og spennende restauranter. Men for meg handler det mest av alt om jungel og risåkre, friskere luft og frodig natur så langt øyet ser. På mange måter selve essensen av Bali, det som gjør Bali litt annerledes enn lignende type feriesteder. 

Siden mannen jobber innen flybransjen så er vi veldig heldige med gode flyavtaler, men det fører også til at vi må være litt mer fleksible og ikke alltid vet når vi kan reise - derfor ble heller ingen av hotellene for oppholdet booket før en dag eller to før vi skulle dit. De første hotellnettene på Bali booket vi faktisk i Bangkok, når vi mellomlandet før vi kom frem til Bali. Dette gjør jo at man kanskje ikke alltid får rom på visse hoteller og man ikke får planlagt like mye, men det løser seg alltid veldig greit. Og Kayon Resort i Ubud ble en veldig gledelig overraskelse. Vi falt egentlig ganske så pladask med en gang vi ankom hotellet, alt var så nydelig, så gjennomført, så frodig og grønt! Tenk bare å ligge i en infinitypool og kunne være så heldig å se en apekatt svinge seg blant tretoppene eller alle de fargerike tropiske fuglene som flyr over hodet ditt - rett og slett et lite grønt paradis.

Vel verdt et besøk hvis du er på Bali!

Sjekk-inn i Ubud

Photo: ladybird
Etter late dager i Nusa Dua vendte vi snuten vekk fra kysten og satte kursen mot jungel og risåker - og herlige Ubud! Og hotellet vi sjekket inn på, dét ble en positiv overraskelse! Mer om denne fantastiske plassen litt senere.

21.04.2015

Avokado tips!

Photos: ladybird
Avokado er skikkelig digg. Og sunt! Stappet med sunt fett som metter lenge og gir godt med energi. I dag kjøpte jeg med meg et helt nett med avokado fra den lokale grønnsakshandleren. Og siden avokadoen alltid er litt lunefull og må spises når den er akkurat passe moden så blir det en del avokado de neste dagene. Derfor søkte jeg opp litt avokado inspirasjon!
Har du noen avokado-favoritter?







Rudolp Care Suncare

Photo: ladybird
Dere har tidligere fått lese om solkremen til Coola som jeg testet ut da jeg var på Bali. Med i kofferten var også denne tuben med solkrem fra danske Rudolp Care. Fra før så er jeg veldig glad i blant annet håndkremen fra Rudolp Care. Denne solkremen har den samme deilige duften som blant annet håndkremen, den har en kremete god konsistens som er veldig behagelig på huden og du får den i de fleste faktorer du måtte ønske. Et supert alternativ hvis du ønsker et litt snillere og renere alternativ som også dufter digg. Det eneste lille minuset jeg fant med den var at selve solkremen er gul, noe som er litt dumt hvis du har hvit bikini eller ligger på hvite håndkleer - ellers var jeg veldig fornøyd med den!

Jeg plukket den med meg fra Rudolp Care utvalget på tax free'n på Oslo Lufthavn, men du kan sikkert kjøpe den hos blant annet Gimle Parfymeri eller andre Rudolph Care forhandlere.

20.04.2015

Feriegarderoben med babybump

Photos: instagram ladybirdsnest
Å pakke feriegarderoben som gravid var en liten utfordring. Mesteparten av sommergarderoben passer rett og slett ikke lenger med den stadig voksende magen og man må tenke litt alternativt. Og komfort blir også litt ekstra viktig når man er gravid. Løsningen ble veldig mange kjoler og skjørt med høyt liv. Jeg stortrives med voksende mage, så jeg går gjerne i klær som fremhever bumpen, i stedet for å gjemme den bort i store formløse plagg. Jeg kunne sikkert ha investert i en rekke mammaplagg, men jeg må innrømme at det sitter litt langt inne - å kjøpe en rekke plagg som bare skal brukes noen måneder føles litt feil. Da får jeg heller tenke litt nytt og sverge til kjoler og skjørt fremover.

Noen små tips til deg som skal pakke kofferten og reise på tur med voksende mage:
- kjoler og skjørt er genialt, kan brukes til mye og er behagelig å bruke
- skjørt med høyt liv som dras over bumpen er ofte en god løsning, de er enklere å kombinere med topper du allerede har i skapet
- bruk gjerne belter til å gi litt mer fasong, ellers kan det fort bli litt formløst
- ha med deg flere solhatter, det er stor sannsynlighet for at du tåler varmen litt dårligere enn normalt

Og for all del - vær stolt av bumpen din, du er flott!

18.04.2015

Nusa Dua, Bali

En liten gåtur i skyggen blant templer på en grønn klippe
Lange, deilige strender i Nusa Dua
Hvor deilig er ikke denne dusjen?
Alltid kokosnøtter - jeg elsker kokos!
Photos: ladybird
Vi startet vårt Balibesøk i deilige Nusa Dua. Nusa Dua er et strandsted på den sørlige delen av øya, kjent for nydelige strender, luksuriøse resorts og litt roligere omgivelser. Et perfekt sted å lande etter en lang reise. Her går dagene stort sett med til å lese bok på stranden, høre på bølgene slå og søke litt skygge under en palme mens du sipper til en iskald kokosnøtt. 
Dette var midt andre besøk på Bali, og øya innfridde virkelig minnene fra forrige gang. Jeg anbefaler å reise litt rundt når du er på denne nydelige øya, for å virkelig fange opp essensen av Bali - en fantastisk øy som har så mye vakkert å by på.