15.04.2013

Hjemmelaget Bounty

Photo: ladybird
Jeg har et ganske godt forhold til kokos, ok jeg elsker kokos! Så hva er vel bedre enn hjemmelaget og sunn bounty? Enkel å lage er den også.

Du trenger:
1 boks kokosmelk (den store typen, ikke de bittesmå)
2 spiseskjeer kaldpresset kokosolje
2 spiseskjeer sukrin
150-200 gram kokos
150 gram mørk sjokolade (eller lag din egen sjokolade hvis du foretrekker det)

Jeg valgte å teste ut en oppskrift med forholdsvis "normale" ingredienser, så får man heller bytte ut med andre ingredienser etter smak, for eksempel hvis man foretrekker å lage sin egen sjokolade til sjokoladetrekket.

Gjør følgende:
Sett boksen med kokosmelk i kjøleskapet slik at den skiller seg. Tøm av "vannet" og hell deretter den faste delen opp i en kjele. Smelt denne sammen med kokosoljen. Tilsett sukrin og bland godt, før du tilsetter kokosen og rører alt sammen til en tykk masse.
Dekk en ildfast form eller lignende med plastfolie og smør kokosmassen utover. Sett formen i kjøleskapet og la det stå der et par timer til det har fått avkjølt seg godt.

Skjær i passe store biter, cirka en munnfull. Du kan også velge å rulle kuler av massen, dette tar litt lenger tid. Kokosmassen er enklest å jobbe med hvis den er kald, så sett den gjerne litt tilbake i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen. Nå står nemlig sjokoladetrekket for tur, og da er det bare å smelte sjokoladen i en kjele. Avkjøl sjokoladen.
Så begynner jobben med å dekke kokosbitene med sjokolade, dette tar bittelitt tid og er litt klinete, men man kommer inn i det etterhvert. Noen foretrekker å holde kokosbitene med gafler og dyppe i sjokoladen, jeg valgte å holde kokosbitene mellom to fingre og helle på sjokolade med en spiseskje. Da blir det et litt tykkere sjokoladelag, men jeg følte jeg hadde mer kontroll på bitene da.
Noen tips: 
- smelt litt sjokolade av gangen, det drysser nemlig en del kokos etterhvert, og da blir det fort klinete. dette unngår du ved å dele opp sjokolademseltingen, eventuelt helle litt og litt over i en mindre bolle som du jobber med når du skal dekke kokosbitene.
- Sett kokosbitene tilbake i kjøleskapet hvis de blir litt vanskelige å jobbe med, det er mye letter å jobbe med de når de er kalde.

Når kokosbitene er dekket med sjokolade så legger du de på et brett med matpapir og setter de i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner. deretter er det bare å legge bitene i en lufttett boks i kjøleskapet og nyte verdens beste bounty!

4 kommentarer :

Engelina sa...

Hei!
Bare et ørlite tips til klinefri bountyproduksjon:-) Putt den ferdigrullede kokosmassen en liten stund i fryseren. Du slipper kokos i sjokoladen, og sjokoladen stivner umiddelbarti et tynt lag:-)

Luisa Fernanda del Mar sa...

Nam! Dette skal lages her også, jeg elsker kokos :)

Ladybird sa...

Engelina: tusen takk, det kommer godt med neste gang :-) For Bounty blir det MYE mer av ;-)

Ladybird sa...

Luisa: da må du teste hjemmelaget Bounty, så vanvittig godt!