Sider

31.01.2013

Litt sunnere gulrotmuffins

Photo: ladybird
Når jeg har en så fin en mann i livet mitt, som gir meg blomster på en mandag - da må jeg gjøre litt stas på han også. Så i går kveld bakte jeg gulrotmuffins, en litt sunnere variant. Flere av dere lurte på hvordan oppskrift jeg brukt, så her kommer den. Jeg sto på butikken da jeg kom på at jeg skulle bake gulrotmuffins og googlet oppskrifter på iPhonen, da kom jeg over denne oppskriften på Von Krogh sin blogg. Med noen små justeringer så ble oppskriften som følger (dette tilsvarer cirka et stekebrett med muffins):

4 egg
2,5 dl sukrin
1 vaniljestang
3 ts bakepulver
2 ts kanel
3 dl finmalt sammalt hvetemel
1,5 dl rapsolje

En klatt vaniljekesam
3-4 gulrøtter, revet
Glasur:
1 pakke Philadelfia
1 lime
1 ts smør
Melis (nok til at glasuren tykner litt)

Jeg følger sjelden oppskrifter slavisk og bruker det jeg har tilgjengelig, så det er bare å bytte ut ingredienser etter egen smak, det funker som regel som fy!

Pisk sammen egg og sukrin. Bland inn vaniljestang, bakepulver, kanel, mel og olje. Rør dette til en jevn røre. Vend inn raspede gulrøtter. Fordel i muffinsformer, 2/3 fulle. Hvis du bruker papirformer så ta gjerne to oppi hverandre, slik at de ikke mister fasongen. Sett ovnen på 200 grader, stek i 15-20 minutter.

Lag glasuren mens muffinsene står i ovnen. Bland sammen ingrediensene til en jevn røre og sett kaldt med muffinsene steker. Fordel på muffinsene når de har avkjølt litt. Pynt med raspet gulrot eller noe annet gøy! Siden mine muffins var myntet på kjæresten så pyntet jeg med gulrothjerter. Fordi han fortjener det!

4 kommentarer :

Luisa Fernanda del Mar sa...

De ser fantastisk gode ut! Skal helt klart spare på oppskriften ;)

MaritBE sa...

Så fine de var! Så knallgode ut ;-) Flink du er.

Cecilie sa...

mmm disse så deilige ut =) viktig å gjøre stas på kjæresten! Jeg bakte spelthorn med innbakt skinke og ost forrige uke som falt meget i smak hos kjæresten ;)

Line sa...

Mmm, disse lagde jeg i kveld. Deilige og litt sunnere enn vanlige muffins!
Takk for super oppskrift!