22.08.2011

Boktips, takk!

Pic: WeHeartIt
Jeg har ferie. Ferie. For et deilig ord! Uansett, ferien skal nytes. Det kommer til å tilbringes mye tid på en strand, med en god bok. Derfor lurer jeg på om DU kanskje har noen ekstra gode boktips til meg?
Vacation. Love the sound of that word. I will soon head south in Europe. There will be relaxed days on the beach. With a great book. That's why I'm wondering: what's your favourite book?

18 kommentarer :

Strikkelaura sa...

Jeg leste Orkideens Hemmlighet (slukte den) og Marian Keyes "Er du der ute?" (og Maria Thommessen "Tilfeldig meg" om kreft) på ferie.

Men- nesten hele Kroatia leste "En dag" av David Nicholsen (tror jeg det var..). Den venter jeg på fra bilioteket.

Kamillagorilla sa...

Twitter var ikke nok, så du får litt her også :-)
Som sagt, dagbøkene til Adrian Mole var et morsomt gjensyn med barndommen. Jeg har også ledd mye av bøkene til Arto Paasilinna i sommer, finsk galskap!
Verdensmestrene av Langeland er også fin. Tror jeg må lese den igjen nå snart, sammen med Shantaram.
Kos deg masse i ferien :-)

Kamillagorilla sa...

Og selvsagt En dag hvis du ikke har lest den alt, men den bør leses på engelsk hvis du foretrekker det.

Anonym sa...

SHANTARAM

Sunniva sa...

Åh, ferie! <3 Så heldig du er. :)

Jeg bør vel notere velvillig her, for jeg burde også lese flere bøker. Jeg leste en bok som heter "Den trettende fortellingen" tidligere i sommer, og den likte jeg veldig godt.

tt sa...

Born To Run! Fantastisk historie om urfolk i mexico.

Også, hvis du er matinteressert: The Sourceres APprentice - A season at el Bulli.

karen sa...

Heldige deg! Nyt ferie! :-) Tilbake til Riverton og Den glemte hagen av Kate Morton var med meg på ferie og ble godt likt! :-) Ellers er Bumerang og Saras Nøkkel absolultt å anbefale! Kos deg!

Anonym sa...

The Distant Hours, The House at Riverton, og The Forgotten Garden, alle skrevet av Kate Morton. Alle bøkene er skrevet fra forskjellige tidsepoker, sett fra ulike perspektiv, og hopper gjerne frem og tilbake fra tid til tid, noe som gjør de enda mer spennende. Hun er veldig god på å bygge opp "mysteriene", og avslører kun litt og litt om gangen. Fantastiske bøker som hvertfall jeg drømte meg bort i. Jeg eier faktisk alle sammen :) Anbefales!

Heidi sa...

Tror jeg har sagt det før, men jeg elsker Tusen strålende soler! kjempebra bok. Ellers blir jeg fort hektet på Jo Nesbø, fengende bøker hvis du liker krim. I sommer har jeg lest Saras nøkkel og Den glemte hagen, bra bøker begge to:) håper du finner en noen bøker du liker. Du må gjerne komme med dine boktips også:)

Anonym sa...

Akkurat fullført "Maleren fra Shanghai" - fantastisk bok

Siven sa...

The Distant Hours, The House at Riverton, og The Forgotten Garden av Kate Morton + Shantaram.

Alle er deilig tjukke og har historier som er fortalt i et behagelig tempo.

Nyt ferien!

Cecilie sa...

Boktyven - Markus Zusak
Den trettende fortellingen - Diane Setterfield
Vindens skygge - Carlos ruiz zafon
Balansekunst - Rohinton Mistry
Saman er ein mindre aleine - Anna Gevalda

Fortiden leser jeg Nattog til Lisboa av Pascal Mercier, Håper den er fin

Ladybird sa...

Tusen tusen takk, dere er jo helt SUPRE! :))

Camilla sa...

Haruki Murakami! Perfekt for ferie. Jeg får i hvert fall litt sånn "boblefølelse" av de. Bare MÅ lese videre. Litt rare, men samtidig så fantastiske. Tror kanskje noen av de jeg har likt best er Hardkokt eventyrland og verdens ende, Dans dans dans, Sauejakten, Vest for solen, syd for grensen. Hvis du så "Norwegian Wood"på kino, så gir den en pekepinn på hvordan noen av bøkene er, men langt i fra slik som de andre er.

Anonym sa...

Begge de to siste til Gaute Heivoll. " før jeg brenner ned" er heilt fantastisk fin. og nå holder jeg på med "kongens hjerte" som kommer ut en gang i september en gang. "bakgård" av Ari Behn er også overraskende bra og morsom.

Rock'n Roll Ballerina sa...

God ferie:)

K sa...

Mengele Zoo er ganske bra. Og flere andre av Gert Nygaardshaug er bra, Afrodites basseng for eksempel. Ellers er bøkene til Khaled Hosseini fantastiske hvis du ikke allerede har lest de. God ferie ! :)

Caroline Lie sa...

Sleepers og Løvekvinnen :-)