03.05.2012

Chia-sjokkis-frokost-pudding it is!

Photo: ladybird
Jeg la ut dagens frokost på Instagram. Instagram er litt vittig sånn, der er det liksom helt greit å knipse hva man spiser. Det handler om de små hverdagsøyeblikkene. 

Men nå tilbake til frokosten. Jeg la nemlig ut et bilde av dagens frokost som var en chia/sjokoladepudding og det var mange av dere som ville ha en oppskrift på denne snodige starten på dagen. Sjokoladepudding til frokost høres kanskje litt rart ut og ikke spesielt sunt, men tar du de rette valgene så kan du spise sjokoladepudding til frokost så mye du vil - med god samvittighet.

Den magiske ingrediensen i denne frokosten må vel være chiafrøene - de er nemlig supersunne og er ypperlige til å trylle frem blant annet puddinger. Når chiafrøene får ligge i væske så dannes det en gelehinne utenpå de og dette utgjør puddingkonsistensen. jeg bruker chiafrø til å lage slike puddinger, strø over frokostblandinger, i smoothier og i mange bakverk. Det er en enkel måte å få i seg masse sunne fettsyrer - en spiseskje chiafrø inneholder faktisk mer Omega3 enn en laksefilet! Også skal det visstnok gi deg en innvendig peeling...

Nok om det, dere skal få oppskriften på chia-sjokkis-frokost-puddingen min:
1 dl væske (jeg brukte mandelmelk, du kan bruke vann eller det du måtte ønske)
2-3 spiseskjeer chiafrø
2 spiseskjeer kakaopulver (den sunne sukkerfrie varianten som du kan spise med god samvittighet hver eneste dag)
En bitteliten dært med agavesirup (eller noe annet søtt og sunt)
1 spiseskje proteinpulver (helst et uten smak, eller en smak som går overens med sjokkis)
Jeg puttet også opp i noen oppskjærte jordbær og strødde over hempfrø, bare for å toppe det hele.

Så er det bare å røre det sammen og sette det i kjøleskapet over natten. Det kan være lurt å røre litt i det med jevne mellomrom de første timene, for en jevn konsistens.

Det ser kanskje ikke ut som så store måltidet, men jeg ble overrasket over hvor lenge det holdt meg mett, jeg glemte faktisk helt av å spise lunsj for jeg var fortsatt mett...det er ikke likt meg!

Today I put a picture of my chia-chocolate-breakfast-pudding at Instagram, and I got a lot of question about it. Quite frankly - chocolate for brekkie, and it's even healthy. is it possible? Sure is. 
Here is how to make my chia-chocolate-breakfast-pudding:
1 dl almond milk (or water, regular milk...)
2-3 table spoons chia seeds
2 table spoons cocoa powder (the healthy unsweetened one!)
A little bit Agave nectar (or anything sweet and healthy)
1 table spoon protein powder (a yummie tasting one)

Mix it all together, leave it in the fridge overnight and sprinkle it with some berries and hemp seeds next morning. Voila!

9 kommentarer :

Elise sa...

Hei! Ser supersnadders ut:) Hvilken type kakaopulver vil du anbefale (merke)?

Luisa sa...

Det hørtes helt fantastisk ut! Det var mange "rare" ingredienser, vet du om vi får tak i slikt her i Norge også?

Ladybird sa...

Elise: jeg bruker å kjøpe på iHerb. Men er ikke helt hundre prosent fornlyd med smaken på det jeg har nå, derfor vil jeg ikke anbefale det til deg. Gå inn på iherb og se hvilke som får høyest reviews ;) Og husk at du kan få opptil fem dollar avslag på første kjøp med koden min: AKE836

Luisa: Veldig mye av det akn du få på vanlige helsekostbutikker...men jeg anbefaler deg å kjøpe det på iHerb, der det koster en brøkdel av prisen ;) Bruk koden min og få rabatt på første kjøpet ditt! Se svaret over ;)

Silje sa...

Mmmm:) Ble inspirert av denne posten din, og har nå laget Chia pudding hver dag siden. I love it! Og igjen; jeg <3 den skjønne bloggen din! Klem Silje

Ladybird sa...

Silje: Tusen tusen takk Silje, er så hyggelig med kommentarer fra deg! jeg spiste chiapudding i dag jeg og...det er jo så digg! tenkte jeg skulle prøve å lage med litt andre smaker og, kanskje knuste bær eller noe!! takk for fine ord :))

Ina sa...

Etter at du tipset meg på Instagram måtte jeg jo sjekke denne oppskriften også! Og denne må nok også prøves da ;) gleder meg!

Ladybird sa...

Ina: Håper du oppdager mange gode chia-pudding varianter! jeg er hekta! :)

Ingunn sa...

Så spennede, sunn sjokoladepudding. Det MÅ jo bare testes ut! Har lagt inn bestilling på iHerb, gleder meg til å få chia frø i posten så eg kan teste :)

Ladybird sa...

Ingunn: Iherb er genialt, jeg har handlet mye derfra gjnenom de siste årene. Håper chiapuddingen faller i smak! :)