08.05.2012

En liten vårrens - Detox uke

Jeg har bestemt meg for å gi kroppen en skikkelig vårrengjøring og er godt igang med min detox uke. Dere som følger meg på Instagram har allerede fått litt innsyn i uken detoxen så langt, og veldig mange av dere vil vite litt mer!

Snoket litt rundt på nett før jeg fant et detox løp som jeg vil følge, jeg hadde nemlig noen kriterier:
- Jeg ville på ingen måte sulte kroppen, forbrenningen og metabolismen skulle holdes ved like. En uke på kokt vann, cayennepepper og sitron er ikke aktuelt i denne verden. En sultende kropp er en ulykkelig kropp, det vil vi ikke ha noe av!
- Kroppen skulle få det den trengte av næringsstoffer og gjerne mere til. Poenget er jo ikke å strippe kroppen for næring, men å følge et kosthold som renser kroppen og gjør det lettere for kroppen å ta til seg næringsstoffene den får.
- Og jeg skulle kose meg i den grad det går ann i en slik prosess, detoxen skulle være en positiv opplevelse, ikke noe jeg skal tvinge kroppen igjennom.

I bunn og grunn så endte jeg opp med et opplegg som er fullstappet med frukt og grønnsaker - hovedsaklig i flytende form. En uke med smoothies og ferskpresset juice, akkompagnert av salater, oppskåret frukt og grønnsaker og en del supermat.

Jeg er nå på dag 4, og dette går overraskende lett. Hittil har uken føltes slik:

Detox dag 1: Den første dagen kjørte jeg i gang med kun flytende føde, ferskpresset juice dagen lang. Det gikk overraskende fint, jeg er jo veldig glad i juice og smoothies. Men da kvelden kom så snek hodepinen seg innpå meg og jeg tilbragte kvelden i sofakroken med et par filmer. Noen prosesser var tydeligvis satt i gang.

Detox dag 2: Dagen gikk helt fint, jeg merket egentlig ingen stor endring på kroppen, sånt rett bortsett fra at du løper på do hele tiden på grunn av alt du drikker. Etter en lang dag på stranden tok jeg meg en yogaøkt.

Detox dag 3: Jeg drømmer mye, og jeg husker drømmene veldig godt. Vanligvis så husker jeg kanskje brøkdelen av en drøm, nå våkner jeg og husker 4-5 forskjellige drømmer jeg har hatt i løpet av natta. Å drikke så mye juice og ikke spise så mye fast føde går fortsatt veldig fint, men jeg finner ut at jeg må lage med meg en større lunsj til i morgen, er skrubbsulten når jeg går fra jobb. Litt gørr og sliten i kroppen, men ikke verre enn at jeg tar meg en lang yogaøkt. Merker at det er noen stillinger jeg må holde meg unna, da jeg blir litt uvel i alle stillinger der jeg står nærmest på hodet.

Detox dag 4: Kvikner til igjen og merker jeg får lyst til å trene noe annet enn yogaøktene jeg egentlig hadde bestemt meg for å gjøre denne uka. Tar meg en lang løpetur på stranda og trener litt styrke etterpå. Storkoser meg fortsatt med alle juicene og maten jeg spiser. Ser at noen småkviser titter frem, noe jeg tar som et tegn på at kroppen er godt i gang med å renske opp.

Og det er så langt jeg er kommet. Jeg vet mange av dere er nysgjerrig på litt mer detaljer på opplegget jeg følger, så jeg kommer med noen flere innlegg og noen av juiceoppskriftene jeg følger.

8 kommentarer :

Anonym sa...

hvor lenge skal kuren vare? klem Vibeke

Stine sa...

Inspirerende! Jeg følger deg på instagram, og for noen dager siden skaffet jeg meg juicepressen som du nevnte kort i en av kommentarene. Tror også jeg kommer til å følge samme detox som deg, men som du også nevner, så er det viktig for meg også at man ikke sulter seg i hjel i en uke. Lurer derfor på hvor store mengder med fast føde du har inntatt pr dag? Jeg tror kun juicene blir for lite for meg, da jeg er vant til større mengder. Spennende! Takk for super blogg og instagram-deling :)

Lin sa...

Så deilig med Detox!
Jeg gjør det to ganger i året (etter nyttår og etter sommerferien) og liker godt den jeg blir da. Har sååå god samvittighet og kroppen blir så lett og freshhh. :)

Nyyyyyyt!


PS
Noter hvilke rutiner og matvarer du liker ekstra godt i detoxen og ta dem med inn i hverdagen etterpå! :)

Ladybird sa...

Vibeke: Den kuren jeg kjører nå gpr over en uke. Men den er også mulig å kjøre over en dag, eller f.eks 3 dager. Men jeg ville ikke kjørt den over lengre tid enn en uke :)

Ladybird sa...

Stine: Du kommer til å elske juiceren din, det er en av de beste investeringen jeg har gjort, noensinne! Jeg har stort sett hatt med meg litt nøtter og oppskåret frukt og grønnsaker på jobb, sammen med to store juicer. Når jeg har kommet hjem har jeg spist en stor salat, eller en stor bolle med frukt og grønnsaker. Så litt fast føde til lunsj og en god posjon rundt middagstider :) Detoxen har gått veldig fint, litt mindre energi enn vanlig, men ellers veldig greit :)

Lin: Superdigg! Jeg har prøvd litt forskjellige detoxer før, men dette er nok min favoritt. Synes mange bryter ned kroppen mer enn de fyller på med godsaker. Hva slags detox bruker du å kjøre? jeg har fått mange gode vaner jeg skal ta med meg videre ;))

Lin sa...

Clean heter den. Jeg fant den på bloggen GOOP sammen med endel oppskrifter. Jeg ville gjerne gjøre 21 dager, men ryggen min blir totalvrak allerede på dag 5-6. Dette skjer hver gang :(
Så nå har jeg gjort den 4 ganger 7 dager hver gang og er nygd med det! :)

Linn sa...

Så flink du er! Blir veldig glad om du legger ut noen oppskrifter eventuelt link til detoxen. Kunne gjerne tenke meg en sånn uke, mest for å rense meg selv for...aspartam og koffein og alt annet kunstig vi får i oss, enten bevisst eller ubevisst.

Ladybird sa...

Lin: Tusen takk! Jeg elsker GOOP, så mange delikate tips. Skal jammen meg lete opp den detoxen, kanskje det blir den neste gang! Vondt i ryggen? Av detoxen? Jøss, vet du hva den kan være for noe? Pussig at det skjer hver gang. Hadde vært morsomt å vist hva som skjedde.

Linn: Jeg har jo nå lagt ut et litt lenre innlegg om selve opplegget, med linker til noen oppskrifter...så kommer jeg nok til å dele noen flere oppskrifter etterhvert. Kroppen har godt av en liten rens innimellom, bare få konsentrere seg om å reparere og fylles opp av nærsingsstoffer!! :)