26.05.2010

Meat Free Monday

Photos: WeHeartIt
Paul McCartney har startet en kampanje kalt "Meat Free Monday".  Enkelt beskrevet går det ut på å bevare planeten ved å redusere vårt kjøttforbruk. Jeg liker tiltaket og ideen og skal jammen meg prøve å innføre dette i heimen.
  • The Livestock industry produces gases that are extremely dangerous for the future of our environment.
  • The two main gases, methane and nitrous oxide, are considered to be moreharmful than CO2 (methane is 21 times more powerful than CO2 and nitrous oxide is 310 times more powerful than CO2) so the data suggests that this is causing a highly dangerous situation for ourselves and, more importantly, for future generations.
  • Livestock production is land intensive: a recent report by Greenpeace on land use in the largest meat producing state in Brazil found that livestock (cattle) production was responsible for vastly more deforestation than soya.
  • Livestock production is water intensive: it accounts for around 8% of global human water use. The estimated 634 gallons of fresh water required to produce one 5.2 ounce (150g) beef burger would be enough for a four-hour shower. For comparison, the same quantity of tofu requires 143 gallons of water to produce.
  • Livestock production is the largest source of water pollutants, principally animal wastes, antibiotics, hormones, chemicals from tanneries, fertilizers and pesticides used for feed crops, and sediments from eroded pastures.”

Du kan lese mer her.

Paul McCartney have started something called Meat Free Mondays. I like the idea and happily try it out. Read the facts above and try it out as well! Wanna know more about Meat Free Mondays, check out their website.

10 kommentarer :

Anonym sa...

I like Paul and his daughter. the have the right thinking.x

Nanne sa...

God idè! Prøver faktisk å spise vegetarisk èn gang i uka, og spiser forholdsvis lite rødt kjøtt. Alle monner drar, som det heter:)

Lise sa...

Enig i den at vi spiser for mye, men vi kan ikke slutte helt heller... :) vi er jo rovdyr:D
(ps: jeg bor sammen med en jeger skjønner dere)

Ladybird sa...

beingdena: And we all need a good rolemodel :)

Nanne: Jeg er vel ganske lik deg i matveien sånt sett, jeg spiser veldig lite kjøtt. Jeg er heldigvis veldig glad i frukt og grønnsaker og foretrekker det. Så jeg skal nok helt fint klare kjøttfrie mandager ;)

Ladybird sa...

Lita:ha ha ha :) Du gjør det ja! Uansett er det vel vanskelig å leve helt vegetarisk hvis man har mann i hus ;) (Synes jeg hører de "salat er ikke mat" "blit ikke mett av suppe") Jeg spiser ikke mye kjøtt, men merker jeg trenger det når jeg trener masse og når kulda komer...da trenger kroppen litt ekstra næring.

Caroline sa...

Fantastisk at noen setter fokus på dette! Selv spiser jeg nesten ikke kjøtt. Det er faktisk ikke mye kjøtt man har behov for, hvis man får i seg rikelig og variert av fisk, grønnsaker, korn, nøtter osv. Men husk også at dette gjelder hvitt kjøtt like mye som rødt kjøtt.

Lise sa...

hihi.. ja.. tror ikke jeg hadde fått trumfet gjennom en slik diet nei ;) men så får man jo føle på kroppen hvorfor det trengs å skyte ned litt dyr når en bor på landet og ikke bare søte rådyr, men også store hjorter for ikke å snakke om digre elger kommer tett innpå i hagen når det blir for mange av de i skogen ;) det er jo for lite rovdyr til å holde bestanden nede :)
men de skal sies at de går i bakken kun etter et skudd og vi bruker alt kjøttet på det :D
hoho.. der fikk du dagens leksjon ;)
meeen.. digger salat og råkost asså!! :D

Caroline sa...

Dyr som lever hele livet lykkelig i skogen, mener jeg man kan spise med god samvittighet. Dyr som lever hele livet under forferdelig forhold fordi vi har industrialisert kjøttproduksjonen slik som vi ha derimot...

Ladybird sa...

Caroline: Jeg spiser ikke mye kjøtt selv, hovedgrunnen er nok at jeg er veldig glad i grønnsaker og frukt og dermed ikke er så fysen på kjøtt. Men jeg synes helt klart at det er gidt med en biff innimellom. Jeg er av den oppfatning at dyrebestanden må holdes på et optimalt nivå, å være i mot jakt er ganske naivt synes jeg. Med hensyn til kjøttproduksjon så håper jeg at den kan foregå på en måte der dyrene har det bra og at vi først bruker hele dyret når vi først skal ale det opp for produksjon av kjøtt eller skinnvarer. Men jeg skulle gjerne sett at kjøttproduksjonen kunne begrenses noe. Pelsindustri derimot, det er en helt annen sak. det synes jeg er forkastelig.

Lita: jeg er oppvokst på landet med en bestefar som hadde griser, så jeg er ikke helt borte når det kommer til slike ting. Mange av vennene mine er jegere, og jeg elsker en god elgestek ;) Det ville vært naivt å si at man ikke skal jakte, bestanden må jo holdes på et moderat nivå, for dyrenes eget velgående. Men jeg skulle gjerne sett at all kjøttproduksjon skjedde på en mest mulig human måte og at alle dyrene hadde det bra, og at vi alle kunne spise litt mindre kjøtt ;)

Lise sa...

japp du har så rett!! :) har frysærn full så gi et lite pip så sender jeg deg en god stek :P hihi