11.06.2011

Going to Dublin

Photos: WeHeartIt
Om noen uker drar jeg til Dublin med kjæresten. Har dere noen gode tips vi til ting å gjøre, steder å besøke, kunst å se, mat å spise?
In some weeks I'm going to Dublin with my boyfriend. Have you been there? In that case I want your to do, to eat and to see list! Thanks!

7 kommentarer :

Anonym sa...

Heldige du! Dere kommer til å kose dere sånn!! Stikk gjerne innom bloggen min for Dublintips! Men her er noen:
Shopping: Urban Outfitters i Temple Bar, Top Shop ved St. Stephens Green. Penneys/Primark er hell, men man kan finne gull blandt gråstein.

Vintage/second hand: Mange søte små i Temple Bar området samt Harlequin som ligger i gata bak Georges Arcade, der ligger det også en makronbutikkskatt!

Sightseeing: St. Stephens Green parken, Phoenix Park og Temple bar. Ikke kast bort tid på Guinness eller Dublin Castle i alle fall. Med mindre dere er spesielt interessert.

Mat: Cafe Tropolis (NYDELIG ITALIENS PIZZA), Beste biff på The Church (litt dyrere og finere restaurant også nattklubb). Verdt en kveld, lurt å bestille bord. Verdens beste pistasjis på en blå liten italiensk en i Temple Bar. Belgisk vaffel med jordbær på Lemon i Dawson Street. PASTAFRESCA!!! Fersk pasta og herlig pizza garlic bread! Ligger ved Grafton.

Pub: The Bleeding Horse, Doyles og HOGANS!!!!

Kos dere :)

Therese sa...

Åå, heldige deg!! Dublin er min drømmeby (selv om jeg aldri har vært der) - har drømt om den byen siden jeg var liten:) Gleder meg til Dublin-innlegg:)

frk.bustad sa...

Det hørtes gøy ut! Jeg har ikke vært i Dublin på evigheter, men husker det som en enormt fin by med veldig hyggelige folk. På tide å reise dit nå når jeg var blitt en liten ølhund... God tur, søte du!

Johanne sa...

Ingvild Telle sin fine blogg har en lettbeint guide til Dublin:)God tur!

http://ingvildtelle.com/?page_id=1971

Julie sa...

Åååå, DUBLIN! I LOVE!!!

God tapas finner du på The market bar (http://www.marketbar.ie/)

Prøv å finn en pub som heter the cobblestone hvis du vil ha skikkelig old school irsk pub.(http://www.dublinks.com/dublin-pubs-bars/the-cobblestone.php)
Første gang jeg var der, reiste det seg plutselig en irsk mann og sang like greit en irsk folketone, alle ble helt stille, og jeg måtte passe på å ikke begynne å gråte, veldig vakkert! Her kan musikere ta med seg instrument og hive seg med å spille opp til sang!

Så er det utrolig gøy å dra på veddeløpsbanen!! Koster en liten slant å komme inn, men her kan man drikke øl, vedde på hunder og rett og slett kose seg!
(http://www.dublinevents.com/dublin-sport-leisure/harolds-cross-greyhound-stadium.php)

Vil du ha tidenes burger på den kuleste burgersjappa, sjekk ut Jo Burger ( http://www.joburger.ie/)
Vegetarburgeren med curry er sykt god! Og chipsen er WOW!

Rett over gata til The market bar finner du et veldig kult utested som jeg ikke tror har et navn, det har visst vært en leilighet før/kontorer/aner ikke.

Om du har lyst på koselig italiensk lunsj med god vin, er det et lite italiensk sted som heter taste of Emilia! Så koselig ass! Rett ved brua hvis du går over fra temple bar (http://www.menupages.ie/dublin/city_centre/city_centre_north/taste_of_emilia.aspx)

Rusle en tur nedover South William str, der er det masse kjempe koselige cafeer, og kanskje dere burde spise en sjokolade på Butlers!


Inne på Powerscourt i denne gaten har de en nyyydelig butikk med masse bånd og blonder og masse sånne vakre ting, men det er bitte biiitte litt dyrt. men selve butikken er så vakker, nesten verdt et besøk! ;)

Avoca er også veldig koselig, med en søt cafe i kjelleren! (http://www.avoca.ie/home/)Den ligger i 13 Suffolk Street, Dublin 2.

Nydelige terter på queen of tarts!! Ååå, det er så koselig!! Burde sjekkes ut! (http://www.queenoftarts.ie/)

Det var det jeg kom på i farta! Si ifra hvis du tenger hjelp med å finne frem!

GOD TUR!!

Ladybird sa...

Åhhhhh kjære der, tusen takk for fantastiske tips! Nå gleder jeg meg enda mer, dette skal bli såååå DIGGGG!

Line sa...

Nå har du fått mange bra tips!
Jeg studerte 6 år i Dublin,så det er en av byene i mitt hjerte.
Det er 7 år siden jeg flyttet derfra, så det er mulig mine favoritter er litt utdaterte, men here goes...

-urban outfitters butikken i Temple bar har utrolig mye fint og gøy.
- reiss som ligger ved st stephens green har mye fine klær
- debenhams på nordsiden av liffey har skatter gjemt blant mye stygt..

- puber: Hogans, Sinnotts, Stags head, Bleeding horse, Gingerman og Porter House. Ikke gå glipp av porter house!
- barer: Ron Black, Cafe en Seine, Spy bar, Sosume, 4 Dame Lane, Dakota
- Spise: Bewleys cafe, Cafe Bar Deli, Pasta Fresca, Aya sushi (der spiste jeg min første sushi!), Butlers chocolate cafe, Mao (verdens beste malaysian chicken og nasi goreng!), Browns, Bang cafe, Shanahans on the green.
For super digg burger og chicken wings dagen derpå: Elephant & Castle i Temple Bar.

Gooood tur!