13.09.2011

Lavkarco scones i muffinsformer

Photo: ladybird
Yum yum! I går kveld lagde jeg noen skikkelig gode lavkarbo scones. Jeg synes at mye av lavkarbo bakverket bærer veldig preg av mye egg, men ikke disse her. Disse er bare saftige, sprø og smakfulle. Og superenkle å lage!

Ingredienser:
250g mandler
250g valnøtter
160g meierismør
250g revet ost
7-8 store egg
2ts bakepulver

Gjør som følgende: Knus/finhakk nøttene, skjær smøret opp i små terninger og visp eggene lett med en gaffel. Bland alt sammen i en bolle og tilsett bakepulver og revet ost. Bland det sammen til en jevn masse. Fordel røren i muffinsformer, cirka 25 stykk. Stek i 12-15 minutter på 225 grader midt i ovnen. 
Nammis!

17 kommentarer :

camilla pihl sa...

Takk for inspirasjon! Nå skal det bakes <3

Linn Eplekinn sa...

Hva gjorde du med osten?

Anonym sa...

Fantastisk! Kan de fryses?

Ladybird sa...

Camilla Pihl: er glad for at du likte de fina! Jeg får ikke nok ;)

Linn Eplekinn: Blandet det sammen med resten av ingrediensene ;)

Anonym: Jeg håper da virkelig det! Jeg har nemlig fryst ned en hel doning, men har ikke tatt de opp igjen...så vet ikke hvordan det har fungert. Tvi tvi!

Sofie sa...

De så veldig gode ut, tror jeg skal prøve. Vet du om det funker med rosiner i?

Anonym sa...

Dette fikk med til å lage scones etter en lang vakt på jobb! Kunne ikke smakt bedre! Perfekt høstmat, enten til suppe, te eller matpakken! :-D

Sandra M

The Fashion Economist sa...

Alltid gøy med nye oppskrifter av denne sorten! Disse må testes ut. Er i utgangspunktet veldig glad i scones, så godt med fullgode erstatninger uten det tunge hvetemelet.

Fashly sa...

Disse må prøves :-)

Ladybird sa...

Sofie: det er jeg jammen ikke sikker på, men jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke skulle funke ;)

The Fashion economist: ja ikke sant, vi må dele på de virkelig gode oppskriftene vi kommer over. Har du noen favoritter så må du gjerne komme med de ;)

Fashly: jeg er hekta, de er SUPERGODE!

Ellie sa...

Står i skrivende øyeblikk og rører som en gal i bollen! Gleeder meg til å smake :)

Cecilie sa...

Ferske scones på benken, men jeg er litt skremt. Er det bare jeg som reagerer på at det bobler av smør når de steker?

Ladybird sa...

Ellie: jeg håper du likte de like godt som jeg gjør. Jeg spiser nesten ikke noe annet ;))

Cecilie: Det bobler og renner smør ;) det er jo ganske mye smør i disse, så mye renner ut under steking. men det som holder seg i muffinsformene stivner igjen ;)) Håper du likte de! :)

Ellie sa...

Hei igjen!
Har spist disse i dagevis nå og har fortsatt masse igjen! Blir stappmett av bare en (eller to;)), tusen takk for en veeeldig god oppskrift :)

Ladybird sa...

Ellie: Tusen takk! Jeg har hatt helt dilla på de selv. Supermettende, fantastisk gode også ser det ut til at jeg aldri blir lei av de ;))

Anonym sa...

Disse så veldig gode ut! Skal holde meg unna mandler, tips til erstatter? Male andre nøtter f.eks?

Ladybird sa...

Hei! Du kan helt sikkert bruke noen andre nøtter som du tåler bedre :-)

Jorunn sa...

På Coop Obs har de Pecannøtter til samme pris som valnøtter. Nyyyydelig!