24.02.2012

Min kropp er mitt tempel

Mango, jordbær, ananas og ingefær! En deilig avslutning på kvelden. 
 Smoothie med linfrøolje og hampfrø. Yummie!
 Noen av mine supermat favoritter:
Aloe vera 40x - bedrer opptaket av næringsstoffer
Flax Seed Oil og Coconut Oil - Sunt fett er veldig bra for kroppen!
Spirulina - en skikkelig energibombe. Fullpakket med proteiner, mineraler, vitaminer, sporstoffer, enzymer og sunne fettsyrer.
Green Kamut - Proppet med næring og virker rensende på kroppen
Hvis du er nysgjerrig på supermat så er de to bøkene til superdamene en god start - Supermat og Beautyfood.
Photos: ladybird
Jeg bruker å ha disse blandingene i veska, fulle av nøtter, superbær og kakaonibs. Yum!

Min kropp er mitt tempel. Det høres muligens ut som en klisje, men det er mye sannhet i det utsagnet. Jeg har det aller best når kroppen proppes med ting som er bra for den. Jeg kommer nok aldri til å gå på noen diett, jeg er alt for glad i mat til det. Jeg koser meg masse med god mat, og en reise er aldri den samme opplevelsen uten å smake på det lokale kjøkkenet. Men jeg er samtidig opptatt av at maten jeg har i meg er sunn og bra for kroppen. Selvfølgelig skeier jeg ut med godis og en rekke mindre sunne ting og, men i hverdagen prøver jeg å spise sunt. 
Men jeg er ikke så glad i å spise frokost, derfor må jeg lage meg noe på morgenkvisten som er godt, næringsrikt og som ikke vokser i munnen på meg slike som de tørre skivene. Da er smoothie og ferskpresset juice tingen. Jeg prøver å la grønnsaker være hovedingrediensene og spe på med frukt og bær. Jeg tilsetter også litt supermat og gjerne litt fett (kokosfett, ulike oljer og fettholdige frø) for å få en ekstra god start på dagen. Hvis jeg lager meg en smoothie eller juice rett etter trening så tilsetter jeg også litt proteiner, enten i en eller annen pulverform (hamp protein, erteprotein) eller rett og slett et rått egg. Du rynker kanskje litt på nesen av det rå egget, men jeg skal love deg at du ikke smaker det og kroppen din blir veldig takknemlig.
Da jeg bodde i Oslo var jeg jevnlig innom Super Nature, de ansatte er utrolig flinke og har masse gode råd å komme med. De har rett og slett lært meg masse om supermat.

Den meste av supermaten handler jeg på iHerb, en side mange supermatfreaker og helseglade er blitt stor fan av. Prisene er ofte under halvparten av det du må betale i Norge og produktutvalget er stort!
Hvis du ikke ha handlet der før så kan du bruke koden min: AKE836, da får du $5 avslag på første kjøp. Det lønner seg også å holde seg under 200,- hvis du skal unngå toll i Norge, og det er også en fordel å holde seg under 4 pounds (1814gram), for da blir frakten rimeligere! Fordel heller kjøpene på flere små pakker, enn en stor!

Har du noen supermatfavoritter, noen ynglingsjuicer eller en favorittsmoothie? Del den veldig gjerne med meg.

3 kommentarer :

Anonym sa...

Har lenge hatt lyst på en juicer.. tror kanskje jeg må investere i en snart! Frukt, bær og grønnsaker er kanskje billigere i spania? Jeg savner sånn bedre utvalgt og billigere priser av sånt her hjemme. Har desverre ingen oppskrifter å komme med, men det høres ut som du har funnet en fin vei med kostholdet - sunn uten å være fanatisk :-)

Luisa sa...

Så deilig! Helt fantastisk å lage slike godsaker som er så bra for kroppen i tillegg til at det smaker himmelsk :)

Ladybird sa...

Anonym: jeg ble helt freslt på juice da jeg bodde hjemme i Norge, og jeg følte ikke at det var så dyrt egentlig, spesielt ikke hvis man brukte ting det var litt mat i. Jeg brukte masse grønnsaker, spesielt mye gulrot. Det kan virkelig anbefales, man får i seg masse grønt og friskt og det smaker helt fantastisk! Jeg improviserer i vei og putter oppe ettersom hva jeg har tilgjengelig og hva jeg er fysen på.

Nå er det selvfølgelig litt billigere og en del større utvalg på grønnsaker her nede, så man kan også prøve seg litt mer frem. Hvis du har en stavmikser så er det fint å begynne med eplenektar og frosne bær, eller appelsinjuice og spinat!

Luisa: jeg har blitt helt avhengig! Juicer er jo ikke billige, men jeg måtte kjøpe en med en gang jeg kom ned. finnes så langt verre ting å bruke pengene på ;))