05.09.2009

Central Market
Photos: ladybird
Når man er i Riga bør man ta seg en tur innom Central Market for en liten titt.
------------------------------------------------------------------
If you're visiting Riga you should spend a hour at the Central Market, looking around.

4 kommentarer :

Frøkna på Haugen sa...

Utrolig flott og innholdsrikt marked! Fine farger og masse masse rart å se på der. Syns det er flott at de kan bruke de gamle Zeppelinerhangarerne som markedshaller. :-)

Ladybird sa...

Frøkna på haugen: det er et veldig fint marked, overraskende nok blant de største i europa. jeg synes alltid det er befriende å ta seg en tur på markedet her nede og se lokalbefolkningen, komme seg litt bort fra alle turistene ellers i sentrum. Her kommer man nærmere lokalbefolkningen of får et annet inntrykk enn fine bilder og høyehæler... Og det er som du sier, utrolig fascinerende med disse Zeppelin hangar'ene. Helt utrolig at de har flyttet de fra Kurzerne og hit :)


Likte du deg i Riga?

Frøkna på Haugen sa...

Jeg elsket Riga! Byen var akkurat passe stor til at man kunne vandre rundt og titte. Den første dagen var jeg stiv i nakken etter å ha sett opp på alle bygningene og jeg skjønner fremdeles ikke hvordan damene kunne gå på skyhøye hæler i brostensgatene - imponerende! Spiste deilige kaker med Black Balsam og kanskje den beste latten jeg har smakt. Markedet var utrolig, ble så fascinert over alt det rare folk solgte. Fikk et helt annet inntrykk av lokalbefolkningen når jeg gikk rundt der. Så de gamle damene som solgte løse nylonstrømpebukser og sure damer som stod inne i hallen med små "blondehatter" på hodet. Riga er en herlig by som jeg gleder meg til å besøke igjen. :-)

Ladybird sa...

Så godt å høre, det er nemlig ikke alle som trives like godt første gangen de besøker Riga :) He he he...de damene her opererer hoftene og knærne sine for slitasje før de fyller førti, så denne stilettrippingen koster dem nok litt i løpet av et liv ;) Men de er veldig fascinerende da, de har en helt annen smak når det kommer til estetikk enn oss skandinaviere. Fascinerende spør du meg!

Har faktisk ikke spist kaker med Riga balsam enda, det får jeg ha til gode, har enda mange kommende besøk ;) Men Apple Strudel fra Double Coffee er heller ikke dum skjønner du ;)

Tror det er viktig å komme seg litt ut av kjernen rundt gamlebyen og se litt mer av byen, ellers glemmer man fort at man er i et av Europas fattigste land. Og Central Tirgus er et perfekt sted å se de lokale, der de strømmer til for å selge et og annet. Er så fascinert av de gamle damene som sitter med ei bøtte bær de skal selge, alle de ulike små bodene og aller mest menneskene. Du må så absolutt ta deg turen ned igjen, Riga er en by man helt klart kan besøke flere ganger! Jeg har sikkert vært her 30 ganger nå :) Og jeg oppdager fortsatt nye ting.