29.10.2010

Hårfint...

Jeg liker å lytte til fagfolk, og har derfor ørene på stilk og mange spørsmål å stille når jeg er hos for eksempel hudpleiere og frisører. Noen tips er for gode til ikke å deles.
Her er to hårtips som har gjort mitt hår litt enklere å ha med å gjøre.
En god kur er supert for håret, det er noe de fleste vet. Men viste du at du skal bruke balsam etter kuren? Hvis ja, du er flink, fortsett med det. Hvis nei, så bør du få med deg følgende. Shampoo "åpner håret". Når håret er shamponert er det mer mottagelig for kurer og masker, disse kan da lettere trenge inn der det trengs. Balsamen påføres helt til slutt og lukker igjen håret, slik at det blir glatt og skinnende!
Avslutt altså alltid med balsam, slik at håret kan "lukke" seg.
Photos: Googlet, ladybird, Instyle
Hårstrikker er ikke bare hårstrikker. det finnes gode strikker og det finnes dårlige strikker. jeg har de siste årene lagt min elsk på strikker uten metall og små gummistrikker. Disse sliter mye mindre på håret, samtidig som de holder håret godt på plass. Dessuten synes jeg en hestehale er langt flottere med en diskret gjennomsiktig strikk. Jeg kjøper strikker uten metall og gummistrikker når jeg er i utlandet eller via Ebay, men jeg har også sett at frisører og en del kjedebutikker har begynt å få inn begge type strikker. Løp og kjøp, du kommer til å bli hekta!

When it comes to haircare I trust the hairdressers! There are especially two advices I love. The first is using a conditioner after a hairmask. The conditioner will close the cuticle layer and makes the hair look ten times shinier and healthier.

The second advice is elastics. Snag free elastics to be certain. I only use snag free rubber elastics and elastics without metal. More gentle to my hair and better looking. Gotta love it!

6 kommentarer :

Luisa sa...

Veldig bra innlegg! Jeg skal faktisk ha hårmaske i håret i dag, så jeg skal huske å ta balsam i håret. Først shampo, så maske og til slutt balsam :) Jeg er også hekta på strikker uten metall, kjøpte mine på bikbok.

Victorias Inspirasjon sa...

Tusen takk for veldig bra tips for håret! Jeg har et tillegstips; Og det er å føne håret med kald luft helt til slutt, når det nesten er tørt, det skal visst hjelpe å "lukke" håret det også :) Ha en fin fredag!

Anonym sa...

Vet du om det går an å få tak i hårstrikkene fra Blax i Oslo?

Randi sa...

Så smart! Jeg sliter veldig på håret så jeg har unngått å bruke hårstrikker på en stund, men nå begynner håret mitt å bli så langt igjen at jeg må ha hårstrikker. Takk for tipset!

Anette sa...

Husk å avslutte med kaldt vann,for å lukke skjellaget:) Fin blogg, og god tur til herlige Riga!

Ladybird sa...

Luisa: er de fra BikBok gode? Jeg bruker å kjøpe når jeg er i utlandet, funnet noen jeg liker godt ;) Så bra, da kommer håret ditt til å skinne ekstra;)

Victorias Inspirasjon: Jeg avslutter alltid dusjen med kaldt vann og hvis jeg en sjelden gang føner håret, så er det med kald luft ;)

Anonym: jeg har ikke sett de noe sted dessverre :(

Randi: da må du sørge for å kjøpe noen skånsomme ;) Min frisør anbefalte meg også å ta ut strikken på samme måte man setter den i håret, altså IKKE dra den ut... :)

Anette: Det gjør jeg alltid, synes det er så digg å dusje med kaldt vann til slutt ;)