31.10.2010

Når du bruker pels så støtter du dette.

10 kommentarer :

Anonym sa...

Jeg får skikkelig ondt i meg når jeg ser dette, det er helt forferdelig at de får holde på slik :@

Luisa sa...

Jeg klarer ikke å se filmen fordi jeg vet jeg kommer til å gråte meg i hjel. Jeg blir så forbannet! Hvem f*** er de til å behandle andre små hjelpeløse på den måten?!?! Det m¨bli forbudt!

Aina sa...

Thank you for sharing this images! I don't have words to comment this video.

Nanne sa...

Jeg klarer heller ikke å se filmen - dyremishandling gjør meg så trist. Jeg synes det er flott at pelsdyrnæringen vurderes nedlagt.

AK sa...

Jeg klarer heller ikke å se filmen, men bra at du tar opp temaet.
Heldigvis kan det virke som politikerne også har fått opp øynene når det gjelder dette. Bare å krysse fingre for at de forbyr det snarest.
Anbefaler alle til å signere på: http://www.dyrsfrihet.no/forby-pelsdyroppdrett.

E. sa...

Jeg er enig med de andre at dette bør stoppes.... MEN:

Det er litt å dra alle over "en kam" er det ikke? Tenk de som bevisst kun kjøper vintage pels og sørger for gjenbruk og samtidig ikke støtter slike pelsfarmer? Er de dobbeltmoralske da? Skal de da og plasseres i den båsen med de andre som faktisk ikke bryr seg om hvordan dyrene som kjøper nytt og holder pelsindustrien i gang? Jeg synes det er kjempebra du tar et standpunkt, men synes du generaliserer litt.

Ladybird sa...

Det er skikkelig vondt å se. jeg satt igjen med tårer nedover kinnene og vondt langt inn i hjerterota.

E: Jeg skjønner absolutt hva du mener, men jeg synes ikke det er å dra alle over en kam. vet det er mange som går med pels hvis den er brukt/vintage eller arvet. jeg ser poenget deres. men jeg er ikke enig. Når jeg møter jenter (og gutter) med pels på gata så ser ikke jeg om den er arvet, brukt eller kjøpt ny. Jeg vet heller ikke noe om forholdene til nettopp de dyrene den pelsen er lagd av. men for meg er pelsdyrnæringen unødvendig og uetisk uansett. det du ser her i filmen skjer forhåpentligvis på et fåtall av farmene, men jeg synes det uansett er svært unaturlig og humant å stenge et dyr inne på et såpass avgrenset område. Jeg kan ikke tro og fatte at en rev eller en mink har det bra i et lite bur, selv om den ikke nødvendigvis gnager av seg beinet sitt. Det er unaturlig for et dyr å leve på et så avgrenset areal.

For å sette det helt på spissen, noe som sikkert vil provosere mange. Ville vi kjøpt oss en hund eller katt og kun oppbevart den i et lite hundebur/kattebur og kalt det forsvarlig?

Jeg setter stor pris på din mening, men står fortsatt fast ved at pels er pels, uavhengig av om den er brukt eller ny. Selv blir jeg uvel bare av tanken på at jeg skal ha på meg en pels, jeg synes det hele er grotesk.

Anonym sa...

Kunne ikke sagt det bedre selv, Ladybird.
Hva kan rettferdiggjøre at vi fortsatt har en slik næring i Norge? 50 millioner av dine og mine skattepenger går rett i lomma på pelsdyrbøndene så de kan fortsette torturen sin og tjene fett. Landbruksminister Brekk var bare et pinlig, pinlig skue i går. Heia Ladybird og andre bloggere som tar et standpunkt mot vår tids Holocaust. Det er faktisk det det er.

E. sa...

Takk for at du utdypet og forsvarte ditt standpunkt! Jeg ble bare litt opphengt i tittelen på blogginnlegget. Det er så mange bloggere som har vært så hyklerisk når det gjelder dette temaet, godt det finnes mennesker som deg som ikke bare har et sterkt standpunkt, men tør å si det (og utdype det)!

Ladybird sa...

Anonym: En ting hadde vært om vi ikke hadde overlevd kulda uten pels, men det er nå ikke tilfelle. Så jeg kan ikke se noen gode grunner til å la pelsindustrien leve. Bruk de skattepengene som går til den næringen til å danne nytt levegrunnlag for de som har pelsfarmer, så vi kan få en slutt på det.

E: det skulle da bare mangle. Jeg tar ikke en slik diskusjon fordi det er i vinden nå, jeg har hele tiden hatt et bevist fokus på at jeg er imot pels igjennom bloggen. Faux fur er toppers, vi trenger ikke ekte pels for å pynte vårs. Jeg er enig med deg at det alltid oppstår mye usakligheter når slike saker plutselig blir i vinden, og dermed mye dumme kommentarer og urett fokus. Som regel er media også gode på å stille ting i feil lys, les:VG (som nærmest er Se&Hør i tabloidform). Jeg setter forresten stor pris på at du er konstruktiv i tilbakemeldingen din, jeg ser altfor mange tilfeller på usaklige og til tider krasse kommentarer. Heldigvis har jeg svært oppegående lesere ;)