27.07.2011

Lange lokker...

Photo: WeHeartIt
Her om dagen var jeg hos Linn på Gevir og fikk klippet av meg noen slitte, tørre tupper. Hver gang jeg er hos Gevir så får jeg mange gode tips, jentene der er superflinke. Nå så jeg nettopp at en av Gevir-jentene hadde postet en bloggpost på Gevirbloggen, med 10 gode tips om hvordan man kan ta vare på lokkene sine. Vel verdt å lese igjennom hvis man vil ta litt ekstra godt vare på de lange lokkene sine.

10 TIPS FOR Å FÅ LANGT, TYKT OG SKINNENDE HÅR

De fleste av oss ønsker seg lange, myke, silkeaktige lokker. Men realiteten er at håret vokser bare om lag en centimeter per måned. Lyst til å kick-starte prosessen? Les videre for inside-tips for å stoppe hårets største fiende – brudd – og holde håret sterkt.
  • START I DUSJEN
Velg sulfatfri sjampo. ”Overvasking” kan tørke ut håret ditt, så jo mindre du sjamponerer, jo mer hydrert vil håret være, og jo lengre vil håret vokse uten å bryte. Derfor er det viktig å bruke en sulfat-fri sjampo; de inneholder ofte mindre sterke vaskemidler, eller ingen i det hele tatt, og vil dermed bidra til å bevare hårets naturlige oljer. Vi liker Shu Uemura Moisture Velvet Shampoo.
  • STIMULERE HODEBUNNEN
Hvis du masserer hodebunnen godt med shampoo, stimulerer og øker du blodsirkulasjonen, som igjen øker hårveksten. Før vasking, kan du også massere hodebunnen i 30 sekunder. I løpet av et år skal håret visstnok kunne vokse noen ekstra centimeter på grunn av det!
  • CONDITIONER, CONDITIONER, CONDITIONER
Med conditioner lukker du skjellaget, og beskytter da håret mot ytre påkjenninger som vær, vind og annen forurensing. Når skjellaget er lukket, er håret mindre sannsynlig å tørke ut og splittes i tuppene, så bruk en conditioner selv på de dagene du hopper over shampoo. Håret bør behandles forsiktig, som et delikat stoff, men det må også regelmessig tilføres næring. Vi anbefaler også å bruke et dyptvirkende produkt minst en gang i uken. Vi foreslår Shu Uemura Moisture Velvet Nourishing Treatment.
  • FORSIKTIG MED HÅRBØRSTEN
Vær forsiktig med hårbørsten! Hvis du ikke er forsiktig, kan hårbørsten faktisk gjøre mer skade enn godt. Å gre hardt gjennom våte floker skaper flisete tupper, så vær forsiktig når du grer vått hår – i motsetning til tørt hår, som er et veldig sterkt materiale, er håret veldig skjørt når det er vått. Gre ut alle floker før du vasker håret, og bruk en god conditioner for å slippe flokete hår etter vask. Bruk gjerne en naturbørste, den gir lettere etter og er mer skånsom mot håret.
  • FORSIKTIG MED VARMEN
Bruk av varmeverktøy direkte til håret ditt kan skade skjellaget alvorlig, så bruk alltid et varmebeskyttende produkt før du føner eller retter håret. Det er superviktig at håret er helt tørt før du bruker rettetang! Det beste verktøy for å forhindre varmeskader er ioniske hårfønere og keramiske rettetenger med jevnt oppvarmede plater(slik at du slipper å gå over den samme delen mer enn en gang). Som varmebeskyttende middel kan du enten bruke silkeoljer, eller prøve  CHI Iron Guard. For bølger, kan varmruller være mildere mot håret enn krølltang.
  • KLIPP HÅRET OFTE
Klipp ofte – men lite. Stusser du tuppene ofte, får du hele tiden klipt bort det ødelagte håret, slik at lengdene bestandig er og ser sunne ut. Når håret blir for slitt, ”spiser” det opp seg selv, og det kan føles som om håret har sluttet å vokse. Bli enig med frisøren din om hvilke planer du har for håret ditt – da unngår du å bli klippet for kort i spareperioden.
  • GJENNOPPBYGG MED KERATIN
Gå for en keratinbehandling hver uke mens du sparer håret ditt (Shu Emura Silk Bloom Treatment, som gjennoppbygger skadet hår). Også ved å tilføre håret et beskyttende lag i hverdagen, beskytter du farget eller kjemisk rettet hår fra ytterligere skade. Vi anbefaler CHI Keratin Mist – Leave in strengthening treatment. Den er bygget opp på proteiner, som tilfører håret styrke, beskyttelse og mykhet.
  • PASS PÅ HVA DU SPISER
Hva du spiser gjenspeiles på huden og håret. Et usunt kosthold vil føre til gusten hud og slapt hår. B-vitaminer hjelper på hårvekst, hud og negler. i tillegg til å at du må passe på at du får i deg andre vitaminer kroppen trenger. Drikk rikelig med vann, hver dag!
  • SJEKK MEDISINENE DINE
Visste du at noen p-piller kan forårsake håruttynning? Selv om det er vanligvis ikke en direkte årsak og virkning, eventuelle endringer i kvinners hormonelle situasjon kan gi hårtap. Sjekk med legen din hvis du er bekymret.
  • HÅNDTER STRESS
Stress fører til frigjøring av kortisol og andre hormoner som bidrar til at håret tynnes ut. Den gode nyheten er at du kan reversere problemet ved å få stress under kontroll. Bestill en avslappende hodebunnsmassasje neste gang du tar turen innom frisøren

Ingen kommentarer :